Kvassay Levente Pincészete - Villány borvidék - Borászatok - Winehub

Kvassay Levente Pincészete

PINCÉSZET BORAI

HAMAROSAN

Borvidék

Villány

Terület

9 hektár

Szőlőfajták

Portugieser, Syrah, Merlot, Kékfrankos, Sauvignon Blanc, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Zöldveltelini

Dűlők

Remete dűlő, Jammertal dűlő, Tere-hegy

Talaj

mészkőkibúvások fölött, löszös talaj

Borkészítés

reduktív és hagyományos hordós készítés egyaránt

A Kvassay Pincészet története két generációval ezelőtt kezdődött 1990-ben. A pincészet életében a teljes család részt vesz. Kvassay István többéves nagyüzemi borászkodás és tapasztalatszerzés után 2002-ben alapította meg saját családi pincészetét. Hirtelen halála után 2007-ben fia, Kvassay Levente vette át a pincészetet. Innentől kezdve a borkészítés filozófiája: ötvözni az ősi öntörvényű szabályokat korunk technológiai eljárásaival. Ez idő óta folyamatosan törekszünk a fejlődésre valamint a technológiák korszerűsítésre, hogy borainkból a legjobbat hozzuk ki.A fajtaválasztékunk ötvözi a klasszikus villányi vörösboros kínálatot, a könnyedebb fehér- és rozéborokkal: sauvignon blanc, syrah, sangiovese, zöldveltelini, kékfrankos, portugieser, merlot, cabernet franc és cabernet sauvignon alkotja a kínálatunkat. A pincészet kapacitása azonban meghaladja területeink termőképességét, ezért minőségi villányi alapanyag felvásárlásával egészítjük ki a saját termést. Levente törekvéseinek eredményei pedig: lendületes, dinamikus borok, melyeket számos elismerés igazol. Levente kedvenc fajtája a Zöldveltelini, mely lendületes friss és elegáns. Könnyebb stílusú bort készítünk belőle, amely tökéletes párosítás a nyári estékhez. A pincészetünkben magyar Kádároktól készült hordókat használunk, melyek különböző égetésűek. Minden éveben fontos szerepet tölt be a szüret a Pincészet életében. Mindig nagy hangsúlyt fordítunk arra, hogy a szőlő a legtökéletesebb formájába kerüljön a szüretelés időpontjába. A szőlő feldolgozását követően, minden erjedést irányítani tudjuk, úgy hogy a bor gyümölcsösségét és frissességét meg tudjuk őrizni. Minden borunk saját karakterrel rendelkezik. Pincészetünk működésében nagy szerepet tölt be a családunk. A továbbiakban célunk, hogy a boraink nemzetközi szinten is megállják a helyüket. Szeretnénk minden borkedvelővel megismertetni borainkat.